(Видео) СКАНДАЛ НА ЛИТУРГИЈАТА ВО ДОЈРАН: Попот батали и Исус и воскресение и цела литургија си разговараше со Грујо, небаре тој воскреснал!

0
556

dojranliturgija

МПЦ активно се вклучува во билдањето на митот за ликот и делото на Грујо. Попот на литургијата во Дојран кон Грујо се обраќаше со толкава чест како Исус да спаднал пред него во пижами… Па не е бре тоа Султан да му го ебам племето, што е ова толку клањање, земјава не е Џамахирија, Грујо не е бог или крал, АМАН! А плус по она што го слушаме на снимкиве, овој човек е грешник, насилник и лудак и не требало да го пуштат во дворот на црквата да влезе а не пак попот да му се клања пред олтарот…

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=j-axIOV4EsQ#t=85[/youtube]