(ВИДЕО) СИРОТ ДИКТАТОР НЕ ГО МИРИСААТ ВЕЌЕ НИ ВО СОСЕДНА БУГАРИЈА, ПРЕМИЕРОТ НА БУГАРИЈА БОЈКО БОРИСОВ ГО ИЗБРИША ПОДОТ СО ГРУЈО – Бојко Борисов: На Груевски не сакам ни добар ден да му кажам, лидерот на СДСМ Зоран Заев ми е одличен пријател и важи како пример за политичар

0
749

Никола Груевски не сакам ниту да го видам, ниту добар ден да му кажам, ги избегнувам сите средби со него, не ми се допаѓа тоа што го прави, вели премиерот на Бугарија, Бојко Борисов во обраќање пред членовите на неговата партија ГЕРБ.

– Како што знаете јас со премиерот Груевски не зборувам, не сакам ни добар ден да му кажам, избегнувам секаква средба со него да имам. Уште повеќе, таму претседателот на социјалдемократите ми е пријател, тој доаѓа кај мене – рече премиерот на Бугаријa.

Тој се осврнува на Груевски, во делот каде зборува за источниот поток и за бегалската криза.