(ВИДЕО): Сириската војска поддржана од Русија започнува офанзива во Хомс

0
819

1028565738

Сириската армија ја започна долго планираната офанзива во провинцијата Хомс. Руските авиони ќе учествуваат во нападот на сириската армија врз позициите на бунтовниците во северен Хомс.

Сириската опсерваторија за човекови права, која ја мониторира војната, соопшти дека во денешнитеруските воздуни напади погодила цели околу градот Тел-Биса и во Тир Мала, околу пет километри северно од градот кој е главно под контрола на владините сили. Опсерваторијата со седиште во Лондон информира дека сириските војници и борците на Хезболах од Либан се инволвирани во воената опоерација. Русија во последните денови ги засили воздушните напади.

https://www.youtube.com/watch?v=cqTuktDOXTo