(Видео) Синолочка Трпкова му се придружи на Генерал Ангелов : Граѓани дојдете пред МТВ и изборете се за својата слобода!

0
611

sinolicka

Восхитена од генералот Стојанче Ангелов и граѓаните кои секоја вечер во 19 часот пред Македонската телевизија протестираат за слободата на медиумите, професорката Синоличка Трпкова се обрати на насобраните граѓани.

– Тоа ви е исто како да земете плата и во продавница, наместо да купите производи по своја желба, продавачот ќе ви даде по свој избор – рече Трпкова.

Таа ги повика граѓаните де се придружат пред МТВ и да се изборат за својата слобода.

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=J8TnGTOgk2U[/youtube]

Извор : Бриф