(ВИДЕО) Силна меѓународна поддршка за Зоран Заев од европратеници, лидери на пратенички групи во Европскиот парламент и од министри во европски земји

0
1317

Планот за живот на СДСМ доби голема поддршка од европратеници, лидери на пратенички групи во Европскиот парламент, како и од министри во европски земји.

Тања Фајон европратеничка, Андреас Шидер лидер на социјал-демократите во австрискиот парламент, Ан Линд министерка за европски прашања и трговија во Владата на Шведска, Јули Миновес – Трикел, претседател на Либералната интернационала се дел од европските политичари кои ја дадоа својата поддршка за Планот за живот во Македонија.

„СДСМ ја води борбата за демократија, човекови права и владеење на правотои овие избори на 11 декември ќе бидат токму за овие прашања“ порача министерската за европски прашања и трговија на Шведска, Ан Линд.

„Го поддржувам СДСМ и Планот за живот во Македонија. Вие заслужувате достоинствен живот како и сите граѓани на Европа. Имате право на животен стандард кој ќе ви овозможи да се чувствувате безбедни и спокојни.“ истакна европратеничката Тања Фајон.

„Вашиот глас ќе биде глас за да се ослободат демократските институции, општествоот, судството, медиумите и администрацијата, од рацете на политичките партии.“ повикаЏани Питела Лидер на социјал-демократите во Европскиотпарламент

„На 11 декември се работи за живот во Македонија. Се работи за слобода, за вработување, за слобода на говор“ порача Ханс Ваан Бален европратеник.

„Ние веруваме во Македонија која е отворена и која е демократска. Во Македонија која е целосно дел од Европа.“ порача Јули Миновес – Тринкел.

„На Европа и е потребна демократска Македонија, на Европа и е потребна Македонија која е водена од социјал-демократска партија“ повика Јанс Нилсен, пратеник во Европскиот парламент.

„Граѓани на Македонија, гласајте за живот во Македонија“ е заедничкиот повик на политичари и дипломати од пријателски држави во Европа, кој го упатија во престрет на предвремените парламентарни избори закажни за 11 декември.