ВИДЕО: СДСМ со осуда за личната дискредитацијата на Силвана Бонева

0
469

sdsmgovornica-613x320

СДСМ и коалиционите партнери најостро го осудија говорот на омраза и обид за лична дискриминација и дискредитација на жените во јавниот живот.

-СДСМ ја осудува личната дискредитација на пратеничката Силвана Бонева како и на сите други поединци во политиката. Ваквиот начин на однесување на определени медиуми и поединци не се слободарските вредностите за кои се бори нашата партија. Воедно ги повикуваме сите пратенички групи како и сите медиуми да се оградат и да го осудат говорот на омраза и секаков обид за лична диксредитација на политичари, политичарки, новинари и новинарки и други јавни лица во политичкиот живот во Република Македонија, беше кажано од собраниската говорница.