(ВИДЕО) СДСМ Гази Баба : Намалените сметки за парно греење, носат помал семеен трошок за околу 2000 денари годишно

0
840
Со одлука на Регулаторната комисија се намалува цената на парното греење на граѓаните приклучени на најголемиот снабдувач БЕГ за цели 6%.
Тоа значи дека секое наше семејство кое е приклучено на централно парно греење во стан со просечна квадратура, ќе добива пониски сметки во износ од повеќе од 2000 денари на годишно ниво.
На оваа позитивна мерка претходеше и укинувањето на паушалот на исклучените граѓани од парно греење кои неправедно го плаќаа со години.

 

На овој начин, сакаме да покажеме дека одговорно и посветено работиме на исполнување на дадениот збор за враќање на парите назад кај граѓаните.
Почитувани, со овие мерки, но и со преземањето на топловодните системи под свое раководење од страна на Град Скопје и новоформираното гасоводно претпријатие сакаме да покажеме дека продолжуваме преку реални политики и квалитетна стратегија да работиме на пониски сметки, но и подобар квалитет и повеќе корисници на парно услугите.
Тоа директно ќе влијае и врз намалувањето на аерозагадувањето.
За нас зборот важи. Како одговорна партија работиме кон враќање на парите назад кај граѓаните и реализација на мерките од Планот за чист воздух.