(ВИДЕО) Ристоска: Ќе се надоместува штетата за уривање на „Космос“

0
1289

Обвинителката Ленче Ристоска најави дека за уривањето на објектот „Космос“ ќе се надоместува направената штета.

Сите лица кои се опфатени со аболиција опфатени се и за предметот „ТНТ“ , за нив не е донесена наредба за спроведување на истрага, за другите мерки во текот на постапката ќе одлучиме дополнително, рече Ристоска.

Штетата што осомничените ја предизвикале со рушењето на „Космос“, како што соопшти обвинителката Фетаи, изнесува околу 15 милиони евра.

Изјавата на обвинителката Ристоска може да ја погледнете ОВДЕ