(ВИДЕО) ПУКНА ТИКВАТА ВО ЛЕВИЦА : Дел од основачите бараат на ,,Левица” да и се забрани учество на изборите

0
1791

Дел од основачите на партијата Левица тврдат дека претседателот Апасиев ја узурпирал партијата и Централниот комитет. Спротивно на статутот донел одлука самостојно да настапи на изборите. Дел од членовите од судот бараат да и  забрани на Левица да учествува на изборите. Апасиев од друга страна тврди се е законски и нема основа за тужба.

Извор: 24 Вести