(ВИДЕО) ПРИЛЕПСКИТЕ КОМУНАЛЦИ СЕ РАСКОСТИЈА ОД РАБОТА, СЕ ВРШИ ЧИСТЕЊЕ НА ДИВИ ДЕПОНИИ НИЗ ПРИЛЕП

0
855

Од 7.февруари, екипи на ЈКП „Комуналец“ работат на расчистување на дивите
депонии од градското подрачје. Во изминатите петнаесетина денови, исчистени се
депониите во населбата Бончејца, а во тек се работите на уредување на
населбите Тризла и Точила.

Со помош на механизација и вработени од ЈП „Прилепско поле“ и КН „Елмонт“,
денеска се чистеше просторот околу ООУ „Гоце Делчев“.