(Видео) ПО ТРИ ДЕНА МОЛК, РЕЖИМОТ РЕШИ ДА СЕ ОГЛАСИ ЗА БОМБИТЕ: Латас го моли Заев: Аман заман не ги објавувај моите разговори, еве те канам и на вести пукај по Груевски само донеси ми го моето цд!

0
1067

latasmolbazaev

Латас реши да прозборува за бомбите иако три дена молчеше за тоа и не објавуваше ништо во вестите кои ги уредува, како бомбата да не се беше случила. Но денеска призна дека тоа било главна забава за сите па и за него. Па ако е така, зошто бе ќутеше за тоа како пичка под јорган што викаат Кумановци. Дали можеби затоа што беа на консултации кај Груевски за да видат како здружено да се вадат од лајната?

Тој потоа почна на сред вести да се ценка со лидерот на СДСМ и да го моли да дојде во вести и да му го донесе ЦД -то со неговите материјали и да му вети дека нема да го објави. Од што тоа се плаши Лаки? Дали дека друг му ги уредува вестите, дали дека има силна поврзаност со власта, дали дека има и други афери како онаа за Визарис? Дали можеби е фатен како рекетира бизнисмени затоа што ги води најгледаните вести па им се заканувал дека ако не му дадат пари или станчиња ќе им ги нападне фирмите и нив лично на тв? Од тоа ли се плаши Латас?

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=fHOc7fNdRDU[/youtube]

Праќаме апел до СДСМ да се објави секој разговор на владино лице и советници на Груевски со Латас за да чуеме како се нарачуваат вести, како се договараат прашања за интервју, како се договараат владините кампањи итн итн. Народот тоа има право и мора да го знае. Приватните разговори на Латас, евентуални швалерки малерки, каприци, декаденции и слично не не интересира, тоа си е негова приватност и тоа не смее да се објави во никој случај.