(ВИДЕО) Поранешниот македонски дипломат и политичар, Емил Кирјас: Геј сум, мојата сексуална определба е вродена, тоа не е болест

0
1876

Емил Кирјас, дипломат и поранешен генерален секретар на МНР, за прв пат во естрадниот магазин Бекстејџ изјави дека е геј.

Оваа тема кај нас е сеуште табу, хетеросексуалците осудуваат, се чувствуваат дека се далеку од ова и дека тоа не е нивен проблем и му се случува на таму некој. Но бидејќи оваа појава во развиентите земји не се третира како болест туку е утврдено дека или сте или не сте од самото раѓање, се поголема е потребата јавно да се се дебатира на истата…

Што друго кажа, погледнете во интервјуто…