(ВИДЕО) ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ЛУДОТО ФИЛМСКО БЕГСТВО ОД ЗАТВОРОТ ВО САРАЕВО

0
3297

Снимката од бегството на Амел Сејфовиќ од казнено-поправниот завод „Сараево“ е објавена во емисијата „Мрежа“ на „Федерална телевизија“.

Сејфовиќ на 3 септември го искористил моментот кога бил во посета на затворската амбуланта. Во еден момент Сејфовиќ вперил пиштол во затворскиот чувар и му наредил да ја отвори вратата, а потоа почнал да пука.

Во делот од затворот каде што се случил инцидентот биле тројца чувари.

Вкупно 11 лица се уапсени поради сомнение дека му помогнале на Сејфовиќ при бегството од затворот.

Амел Сејфовиќ бил во затвор поради обвинение за грабеж на „Рајфајзен банка“ во сараевската населба Илиџа на 5 ноември 2015 година кога при престрелка настрадал случаен минувач.

При грабежот на банката, Сејфовиќ и соучесниците ги тепале вработените, па ги натерале да ги отворат сефовите од каде што зеле 300.000 конвертибилни марки.