(ВИДЕО) ПИЛОТИТЕ НА ГРЧКОТО ВОЕНО ВОЗДУХОПЛОВСТВО ГИ ПОКАЖАА СВОИТЕ ВЕШТИНИ И ПЕРФОРМАНСИТЕ НА СКАПИТЕ АВИОНИ Ф-16 БЛОК 70, СЕКОЈ СО ЦЕНА ОД 100 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

0
707

При денешната воздухопловна вежба на аеродромот во Петровец која вклучуваше НАТО авион Авакс, грчки ловци Ф-16 и државниот авион Лирџет, денеска беше одбележано вклучувањето на небото на Северна Македонија во системот за воздухопловно патролирање на Алијансата со што грчките пилоти на грчкото воено воздухопловство ги покажаа своите вештини и перформанси на скапите ф-16 блок 70, каде секој авион чини по цена од 100 милиони долари.