(ВИДЕО) ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ ПРЕКУ ВИДЕО БИМ ИМ ГО ПРЕТСТАВИ НА СКОПЈАНИ БРЗИОТ АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ ВО ГРАД СКОПЈЕ КОЈ ИМА ЦЕЛ ДА ГО ПОДОБРИ УРБАНИОТ РАЗВОЈ НА ГРАДОТ И ДА СЕ СПРАВИ СО МЕТЕЖОТ

0
264

Воведувањето на БРТ системот на брз автобуски превоз во Скопје е еден исклучително важен и голем историски чекор напред во урбаниот развој на градот.

Целта на денешната презентација е да се обидеме да креираме јасна претстава за јавноста, пред се за граѓаните како главни актери во урбаната мобилност, за тоа што претставува БРТ системот и зошто го одбравме токму овој модел на јавен транспорт како најдобро, најбрзо, најбезбедно и најисплатливо решение за Скопје како главен и најголем град во нашата држава.

Градот Скопје почнува нова историја во јавниот транспорт кој ќе гарантира позитивно влијание во заштитата на животната средина и подобрувањето на квалитетот на воздухот.

Фејсбук статус на градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов.