(Видео) Откако полицијата не им дозволи да протестираат пред Влада, реки од народ се упатија кон Собранието

0
968

protest s 2

Граѓаните пред зградата на Собранието поседнаа во паркот, на улицата и пред кордонот полиција.на ваков нашин и покажуваат на полицијата дека не се за насилие туку за мирни протести, на кои сакаат да го искажат своето незадоволство од однесувањето на владата кон еден млад загубен живот.

Тие се револтирани, како што велат од она што го слушнале од разговорите на снимките објавени лод опозициониот СДСМ а се однесуваат на прикривањето на убиството на Мартин Нешковски за време на прославата на изборната победа на ВМРО-ДПМНЕ во 2011 година .

По едноминутниот молк со седење почнаа да ја пеат химната и сите сега се на нозе.

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=uFDQfjaxE3c[/youtube]