(ВИДЕО) Овој пингвин секоја година плива 8 илјади километри за да го посети рибарот кој го спаси

0
2113

Неверојатна приказна е снимен од камерите на Би-Би-Си и за неколку дена на Фејсбук видео беше погледано повеќе од 30 милиони пати.

Пингвин плива секоја година над пет илјади милји, поточно осум илјади километри само да го посети рибарот од Рио де Жанеиро.

Всушност, овој човек пред пет години го пронајде понгвинот на карпите, кој бил прекриен со нафта и во критична состојба. Тој го однел дома, го искапел и го нахранил. Откако му го спасил живот, тој очекувал дека пингвин ќе се приклучи кон неговата колонија, но тојне сакал тоа да го направи.

Пингвинот останал осум месеци пред да замине, но за неколку месеци се вратил во посета на својот омилен човек. Така продолжил да прави и во следните пет години.

Видете го видео кое ви се топи срцето..