(ВИДЕО) ОВОЈ ЛИГУШ, ОВОЈ ЉУПЧЕ ЗЛАТЕВ ВО ПРОФЕСОРСТВОТО ИМА ДРЖЕНО ГОВОРИ НА КОНФЕРЕНЦИИ И ИМА ПИШУВАНО КНИГИ ДЕКА ТРЕБА ДА ПОСТИГНЕМЕ КОМПРОМИС СО ГРЦИЈА И ДА ГО СМЕНИМЕ ИМЕТО!!!

0
714

Во серија книги, говори, научни трудови финансирани од ЕУ, Жидас Дискаловски со години се залага за компромис на Македонија и Грција, предупредува дека Русија може да го освои регионот ако земјата не влезе во ЕУ и НАТО, пишува како влезот на земјата во ЕУ и НАТО ќе донесе прогрес, просперитет и безбедност, но сега излегува на тв во Македонија и сече вени да се прекинеле преговорите?!?!

Значи он за да лапа грантови од ЕУ со години глуми пред светот дека е македонскиот Фрчковски, а дома глуми дека е македонскиот голем патриота кој не ја дава Македоња на клетите зли странци?!?!

Еве дел од тие негови трудови, чудно е како искусен новинар како Снежана Лупевска ја мрзело да се подготви за интервјуто и да укуца на Гугл и сите овие трудови ќе излезеле за една секунда, не морало да иде во библиотеки како порано за да истражува: