(Видео) Николовски: Нови кривични против Груевски, Мијалков, Јанкулоска, Јанакиески, Протоѓер и Трајковски

0
916

Изјава на Љупчо Николовски, член на Извршен одбор на СДСМ:

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=fyIiDVvf5Rw[/youtube]

Денеска СДСМ поднесе 3 кривични пријави против Никола Груевски, Сашо Мијалков, Гордана Јанкулоска, Миле Јанакиески, Мартин Протоѓер, како и против градоначалникот на општина Гази Баба, Тони Трајковски.

Кривичните пријави се поднесени за различни кривични дела кои произлегуваат од содржината на досега објавените разговори.

Настаните што се опфатени со кривичните пријави се:

– Прекршување на правила и прописи при апсењето на Љубе Бошкоски
– Незаконско рушење на објектот Космос и
– Договарањето бркање од работа на политички неистомисленици по парламентарните избори 2011 година
За сите наши натамошни активности, дополнително ќе бидете известени.