(ВИДЕО) Николовски: Злоупотребите со сечата на шуми веднаш да престанат, институциите да не бидат глуви

0
479

Дополнителниот заменик министер Љупчо Николовски заедно со советниците беше во посета на Арачиново каде оствари средби со граѓаните и разговараше за проблемите со кои се соочуваат.

Мора да го заштитиме државниот фонд на шуми, да го спречиме опустошувањето, но и да се гарантира правото на сопственост на приватните сопственици.

Институциите мора да профункционираат.