(Видео) Најлудата трка во светот: Туркањето и удирањето е пожелно

0
356

Во Канада оваа година е одржана можеби и една од најлудите трки со автомобили. „Ле Мелондс“ е натпреварување кое пред неколку години го покренала група пријатели, а сега веќе има позамачен број на учесници.

Едно единствено правило кое се користи е автомобилите и поправката да не надминат вредност од 300 долари. Доволно е автомобилите да биат во донекаде возна состојба, а вниманието најмногу се придава на изгледот на автомобилите.

Самата трка трае цели три часа и во неа е дозволено скоро се. Овогодинешниот победник е тимот „Hello Kitty Racing“, а тоа е најмалку важно на сите овие учесници.