(ВИДЕО) НАСА го откри БЕТМОБИЛОТ со кој ќе го освојува Марс

0
3445

НАСА во вселенскиот центар Кенеди го демонстрираше новото теренско возило кое се планира со човечки екипаж да се користи за истражување на површината на Марс.

Станува збор за футуристички теренец кој повеќе наликува на Бетмобил и истиот ќе се активира во втората мисија на НАСА планира за петнаесетина година кога на Црвената планета ќе треба да стапне првиот човечки екипаж. Целиот проект ќе чини околу 33 милијарди долари.