(ВИДЕО) ЛОКВЕНЕЦ: ПРУГАТА ДО БУГАРИЈА ЌЕ БИДЕ ИНЖЕНЕРСКО РЕМЕК ДЕЛО, ЌЕ ИМА 100 МОСТОВИ И 50 ТУНЕЛИ, ЈАС ЌЕ ЈА ЗАВРШАМ!

0
646

Потребни се околу 700 милиони евра за реализација на пругата кон нашиот источен сосед, а во овие средства не се предвидени дополнителни финансии за непредвидени трошоци. Пари за проектот има 200 милиони грантови од Европските фондови и речиси 500 милиони евра планира од кредити вели новиот директор на Македонски железници – Инфраструктура, Хари Локвенец.