(ВИДЕО) КУРТОНОТ ЏОРЛЕВ ГО СНИМАЛЕ ДОДЕКА ГИ ВРЕЃА ЧЛЕНОВИТЕ НА АНСАМБЛОТ ,,ТАНЕЦ” И ДЕКА ТРЕБА ДА ГО ВОСПЕВААТ ГРУЈЧЕ И РЕЖИМОТ НА ВМРО-ДПМНЕ

0
3040

Довчерашниот директор на „Танец“, Зоран Џорлев на состанок со вработените, луто реагира на синдикалното организирање на дел од членовите на ансамблот, кои, од кои патем, бара да се потсетат кој ги вработил. На состанокот, кој траел трисетина минути, повеќе од половина е монолог, во кој Џорлев зборува за неговата одговорност пред „повисоките од власта“ со ангажирањето на овие вработени, со што го вложил и својот углед како уметник, пишува Канал 77.

Зоран Џорлев шест години го водеше националниот ансамбл за народни игри и песни, се до пред некој ден, кога на негово место беше поставен Стојанче Павловски за в.д. директор. ВМРО ДПМНЕ реагираше на смената дека со тоа е направен „вистински масакр“.