(ВИДЕО) КРАЛОТ НА ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ, МОМИРОВСКИ ОД АЛФА МУ ИЗМИСЛИ СКАНДАЛ НА МАРИЧИЌ ВО ТУРЦИЈА, ОД ПРАВДА ДЕМАНТИРААТ – ЧИСТА БЕСРАМНА ЛАГА!

0
1157

Куртон Алфа продолжува да биде главна машина за лани вести во земјава, особено емисијата Заспи Ако Можеш е расадник за лаги и манипулации. Водителот Момировски редовно си измислува разни приказни и си ги кажува во емисија со што ја лаже публиката која ја гледа Алфа, ние на Мактел редовно ги ловиме неговите лаги, најновата е следна:

Извори од министерството за Мактел велат :

– Ова се чисти глупости, бевме со цела делегација во Турција да учиме од нив за дигитализација на судството и средбите поминаа прекрасно и договоривме повратна посета на нивните челни луѓе на судството во нашата земја, овие небулози на Момировски се шокантни и бесрамни и ова се класични лажни вести со кои се манипулира јавноста!