(ВИДЕО) Костадинов: Со МојДДВ вратени 70 милиони денари

0
244

Денеска во Струмица пратеникот Костадин Костадинов се приклучи на караванот МојДДВ.

Досега, мерката за поврат на 15 отсто од платеното ДДВ за граѓаните, дава одлични резултати. Од 1 јули до 5 август скенирани се 8,5 милиони фискални сметки. По основ на поврат на 15 отсто досега кај граѓаните се вратени 70 милиони денари. Продолжува реализацијата на мерките што обезбедуваат повеќе пари назад кај граѓаните. – порача Костадинов.