(ВИДЕО) Костадинов : Новата снимка потврди дека Груевски и Јанкуловска го криеле убиството на Нешковски

0
384

Никола Груевски не треба да пишува статуси на „Фејсбук“ од Будимпешта и да се слика со старлети, туку треба да се врати во државата и да си ја одлежи казната затвор согласно правосилната судска пресуда. Ова го изјави портпаролот на СДСМ, Костадин Костадинов, одговарајќи на новинарско прашање за најновиот статус на „Фејсбук“ на екс премиерот Никола Груевски, кој вели дека за време на проектот „Вистината за Македонија“, биле пуштени само одделни исечоци од целосните снимки кои одговараат за актуелниот политички момент, поконкретно за бомбата за убиството на Мартин Нешкоски.

„И од оваа снимка која што ја објави Ел Чека, јасно може да се види дека тогашниот премиер Никола Груевски и тогашната министерка за внатрешни работи, Гордана Јанкуловска свесно се обидуваат да прикријат дека во моментот на убиството полицаецот Спасов не бил таму како член на обезбедувањето на Никола Груевски, туку бил приватно.
Понатаму во снимката можеме јасно да видиме дека Никола Груевски и наредува на тогашната министерка за внатрешни работи, Гордана Јанкуловска да каже во јавноста дека Спасов никогаш и не бил член на неговото обезбедување. Свесни сме, имавме можност сите да го слушнеме, дека впрочем, Спасов бил ангажиран како дел од обезбедувањето на Никола Груевски, со усна наредба на шефот на обезбедувањето на Никола Груевски“, рече Костадинов одговарајќи на новинарско прашање.

Тој додаде дека од снимката станува јасно дека Јанкуловска и Никола Груевски се договараат за да имаат медиумска покриеност и да го искористат апсењето на Спасов, исто како што го искористиле и апсењето на Љубе Бошковски.

„Се поставува прашањето и зошто, доколку во разговорот јасно се кажува дека треба да се оградат од шефот на обезбедувањето на Никола Груевски, а знаеме дека во 2011 година тоа не се случи. Зошто Гордана Јанкуловска и Никола Груевски се обидуваат да го заштитат шефот на обезбедувањето? Нормално, затоа што тројцата се соучесници во обидот за прикривање на убиството на Мартин Нешкоски“, рече Костадинов.