(ВИДЕО) КОМИЧЕН, МОНТИ ПАЈТОН МОМЕНТ НА КАНАЛ 5: ГОЦЕ ГО ПРАШУВА ЗАЕВ ШТО НАПРАВИЛ ЗА ЗДРАВСТВОТО, ЗАЕВ ПОЧНА ДА РЕДИ, ГОЦЕ МУ ВИКА АБЕ ТИ ВАКА МОЖЕШ ДО САБАЈЛЕ ДА РЕДИШ, АМА ШТО ФАЈДЕ ОД ТОА?!?!

0
525

– Господине Заев што направивте за здравството, многу ветувавте, ама освен покачени плати ништо не сработивте?

– Не е точно, од 120 болници, 40 реновиравме, купивме нова опрема, покачивме плати, плативме специјализација, вработивме уште доктори и сестри, воведовме бесплатни лекови во текот на цел месец, обезбедивме лекови за ретки болести….

– Ама вие вака може до сабајле да редите, но што фајде, кога народот е пак незадоволен?!

Монти Пајтон момент на Канал 5, како сцената во која се прашуваа Пајтоновци што направиле Римјаните за нив: