(ВИДЕО) КОМИТЕТОТ ЗА ЗАШТИТА И ПРАВДА ПОБАРА ФОРМИРАЊЕ НА ПОСЕБНИ ОДДЕЛЕНИЈА ВО СУДОТ КОИ ЌЕ ОДЛУЧУВААТ ПО ПРЕДМЕТИТЕ ОД СЈО

0
625

Во синоќашната емисија Клик Плус, Координаторот на Комитетот за заштита и правда Ване Цветанов, говореше за селективната правда, за начинот на нарачани и политички монтирани процеси, за прочините за опструкции на работата на СЈО. Цветанов елаборираше дека маката ги натерала, жртвите на селективната правда и судскиот систем кој работи по нарачки на власта да се вмрежат во Комитет за заштита и правда…