(ВИДЕО) Канабисoт би можел во Македонија да донесе сто милиони евра годишно

0
940

Седум компанија во Македонија со мешан капитал произведуваат канабис од кој потоа ќе се произведува масло за медицинска употреба. Интересите за оваа индустрија се зголемуваат и затоа владата работи на уште подобро уредување на оваа деликатна дејност. Очекувањата се дека покрај нови работни места, оваа индустрија може на државата да и донесе приход од приближно сто милиони евра годишно.

Ал Џезеира доби ексклузивен пристап во просторот каде се одгледува билката.