(ВИДЕО) КАКОВ ЕПСКИ АВТОГОЛ ЗА СИТЕ СЕРАТОРИ НА ЛИСТАТА ОД СДСМ : Лилјана Поповска се откажува од пратеничкото место

0
2721

Претседателката на ДОМ, Лилјана Поповска на прес конференција соопшти дека се откажува од пратеничкото место на листата на СДСМ.

– Се откажувам од пратеничкото место, а за ова ќе го известиме и СДСМ. Ќе се борам со подеднаква страст од друга позиција која сега се смета за недобитна. Се имам откажано од повеќе функции досега. Никогаш не сум жалела за моите постапки, нема ни сега, рече Поповска.

Поповска беше поставена на четврта позиција во втората изброна единица при што следуваше жесток притисок од јавноста која ја поддржува опозицијата на социјалните мрежи.

Поповска кажа дека по Централниот и Извршниот одбор на партијата, ќе каже на коалициониот партнер СДСМ кој ќе стои на таа позиција.

Извор : А1он