(ВИДЕО) И ЛУПЕВСКА СЕ ПРЕТЕРА СО НОВИНАРСТВОТО: БОЧВАРСКИ И КАЖУВА ДЕКА УСПЕАЛ ДА ИСПРЕГОВАРА СО КИНЕЗИТЕ ЗА 40 МИЛИОНИ ЕВРА ПОНИСКИ ЦЕНИ НА АВТОПАТОТ КИЧЕВО ОХРИД, ТАА ГО ПРАШУВА ЗОШТО НЕ ОДЕЛ ЛИЧНО ДА ГО ВИДИ АВТОПАТОТ?!

0
403

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски во емисијата на Снежана Лупевска ,,КОД” објаснува за тоа како успеал да испреговара со кинезите за 40 милиони евра пониски цени за изработка на автопатот Кичево – Охрид а таа го прашува зошто не отишол да го види патот.

Па како да и каже човек на оваа жена дека пред да се изгради автопат се доставува проекцијата во министерството па со сите детали се одлучува во самото министерство пред да се договорат за самата изградба. Женава или се претерува некогаш во новинарството или има некоја скриена агенда.