(ВИДЕО) ИСУСЕ ХРИСТЕ: ЛЕВИЦА СИ ТЕРА МАЈТАП СО СОБРАНИЕТО ВО СРЕД ПАНДЕМИЈА СО КОРОНА, ПОДНЕЛЕ АМАНДМАН СЕКОЈ ПРАТЕНИК ДА ВАПЦА ЈАЈЦА ЗА ВЕЛИГДЕН!

0
1126

Луда работа предлагаат Левица, погледнете и слушнете што се предлагале од Левица и од ВМРО-ДПМНЕ.

  • Во еден од амандманите се вели дека За време на велигденските празници, пратениците кои ќе учествуваат во работата на Собранието од далечина, да имаат бојадисано јајце пред камера.Замислете до каде оди оваа дрскост. Пратениците кои се борат со вирусот, пратениците кои се во изолација поради позитивни членови на нивните семејства, кои не знаат дали ќе го победат вирусот, кога ќе бидат приклучени онлајн да покажат бојадисано јајце.

    Ова не само што е потсмевање кон пратениците кои се соочуваат со коронавирусот, ова е и поигрување со чувствата на верниците, изјави на денешната прес конференција пратеникот на СДСМ Јован Митрески.