(ВИДЕО) Исмаил: Тука сум за сите оние кои платија за слобода

0
771

Јас сум тука за сите оние кои платија за она што се надевам еден ден ќе го нарекуваме слобода. Тука сум затоа што ја очекувам утре големата награда, а наградата ќе ми ја дадат моите внуци, моите деца, вашите внуци. Кога ќе ги прашаат каде беа татко ти, дедо ти, тетка ти, сестра ти кога Македонија беше под окупација, ние ќе им кажеме на вистински место со вистински луѓе, рече пред демонстрантите Ѓунер Исмаил.

Дојдете со нас да изгрее ново сонце на слободата, рече Исмаил.

Видео и извор : А1он