(ВИДЕО) ИНЦИДЕНТ ПРЕД УКИМ : РЕЖИМСКОТО ПУВАЛО КИРИЛ СПИРОВСКИ СЕ ОБИДЕ ПРЕКУ СПОРЕДНАТА ВРАТА ДА ГИ ПУШТИ КУРТОНЧИЊАТА ПОДДРЖУВАЧИ НА РЕКТОРАТОТ

0
1374

Пред Ректоратот се и професори и студенти, и ректорот Велимир Стојковски и кандиидатот за нов ректор Ненад Новковски, професори кои не се членови на Сенатот, а ги подржуваат студентите … сите постојано се објаснуваат кој е во право и дали студентите имаат право да го прават ова.

Во еден момент Кирил Спировски, оспоруваниот претседател на Студентскиот парламент од другата страна на официјалниот влез на Ректоратот успеал да отвори некоја врата и да пушти некои од студентите, негови поддржувачи. Тогаш настана мала турканица пред тој влез во Ректоратот и што само ја крена тензијата меѓу студентите и професорите.