(ВИДЕО) ИНЦИДЕНТ ПРЕД СОБОРЕН ХРАМ : РЕЖИМОТ уфрли ПРОВОКАТОР на протестот пред Соборен храм – Шиптар скапан, ќе ти ебам Палестина, за вас само Израел!

0
459

На денешната блокада на крстосницата кај Соборен храм се појави провокатор, кој со мотор се доближи до демонстрантите и почна да ги навредува и пцуе. Можеше да се слушне „Шиптар скапан, ќе ти ебам Палестина“, и „За вас само Израел“.

Тоа испровоцира дел од демонстрантите и настана инцидент, кој можете да го видите од видеото на ТВ21.

Во инцидентот беше инволвиран и Замир Мехмети кој беше дел од демонстрантите кои ја блокираа расрсницата. Тој на Фејсбук напиша за случката.

„Само што ме информираа дека МВР ме бара да ме уапси поради денешниот инцидент на раскрсницата кај соборна.

Иако во видеото све се гледа и се е јасно сакам да потенцирам дека: Кога му се приближив на ликот кој воопшто не го познавам , и побарав да престане да провоцира он почна да ме вреѓа: Мрш бе таму све да ти ебам шиптарско и палестинско , губете се од овде. На тоа јас му вовзвратив: немој бе да пцуеш све дати е…. ! Тоа е се што имам да кажам“, напиша Мехмети на Фејсбук.