(ВИДЕО) Индиски гласач си го отсекол прстот откако гласал за погрешна партија

0
1300

Индиски гласач тврди дека си го пресекол прстот откако сфатил дека гласал за погрешна партија.

Паван Кумар изјавил дека случајно завршил гласајќи за владината партија на БЈП на индиските парламентарни избори.

Тој сакал да гласа за регионална партија, но бил збунет од многуте симболи на гласачката машина.

Секој гласачки индекс е бележан со мастило откако ќе заврши гласањето.

Кумар гласал во четвртокот во Буланшар во северната страна на Утар Паредеш. Ова беше втор круг од гласањето на Индиските парламентарни избори.

“Сакав да гласам за слонот, но по грешка гласав за цветот, ” изјавил Кумар за индиските медиуми.