(Видео) Има 17 години, а поседува возен парк од 2,4 мил. долари

0
730

Голем број од тинејџерите имаат среќа ако по полагањето на возачкиот испит од родителите наследат десет години стар автомобил, но 17-годишниот Џек Воткин од Велика Британија не спаѓа во група на „среќници“.

Имено, иако го положи возачкиот испит пред два месеци, тој веќе има „Ролс Ројс“, два „Бентлија“, два „Мерцедеси“, „Ренџ Ровер“ и „Порше“ или се на се возен парк во вкупна вредност од над 2,4 милиони американски долари.

Секако, има и 500 илјади долари вреден рачен часовник и оди на луксузни одмори со семејниот авион, а притоа троши повеќе отколку што просечно лице троши во една година.

Но, не е лесно да се биде Џек. Така барем тврди тој.

– Мојот живот не е лесен. Мојот татко напорно работи за да ги имам сите овие работи. Нашиот авион не се вози сам од себе, нашиот базен не се чисти сам и резервоарите од автомобилите не се полнат сами од себе. Мојот татко мора да заработи пари за сите тие работи. Тоа бара многу одрекувања, вели загрижениот Џек.

Воткин стана познат како еден од припадниците на британските „златна младина“, кои на Инстаграм се фалат со своето богатство, што очекувано предизвика жестоки критики во јавноста.