(ВИДЕО) ЗОРАН ИВАНОВ: КАКО ШТО ГИ ИЗБРИШАВМЕ ТЕРМИНИТЕ КЛЕТИ ТУРЦИ ОД УЧЕБНИЦИТЕ ЗА ДОБРИ ОДНОСИ СО ТУРЦИЈА, ТАКА ЌЕ ГИ СМЕНИМЕ И ТЕРМИНИТЕ БУГАРСКИ ФАШИСТИ ЗА ДА ВЛЕЗЕМЕ ВО ЕУ

0
969

Новинарот Зоран Иванов во емисијата на Канал 5 во ,,Само вистина” наспроти Латас даде свое видување поврзано со бришењето на терминот ,,фашистичка Бугарија” и изјави дека ќе се брише тој дел исто како што се избришала ,,фашистичка Турција” за да ги подобриме односите со турците.