(ВИДЕО) За прв пат општините Долнени и Чашка се поврзуваат со пат, патувањето за Скопје се скратува за 60 км. во правец

0
853

За прв пат Општините Долнени и Чашка се спојуваат со асфалтен пат долг 11 км., од селото Црнилиште до Богомила, чија инвестиција изнесува околу 80 милиони денари. Значењето на овој пат е огромно бидејќи жителите на овој дел од Пелагонија го скратуваат патувањето до Скопје за цели 60 км. во еден правец, односно 120 км. напред – назад. Тоа ќе биде од огромно значење за поголем транспорт на стоки и луѓу, но и за заштеда при патните трошоци.

Извор : ИнфоКомпас