(ВИДЕО) ЗАЕВ ПРЕЧЕКАН ВО СЛОВЕНИЈА КАКО БАЛКАНСКИ БАРАК ОБАМА

0
3685

Благодарам за топлиот пречек во Словенија од страна на мојот колега, премиерот Шарец. На заедничката средба ги потврдивме одличните традиционални пријателски односи меѓу Северна Македонија и Словенија. 🇲🇰🇸🇮

Од особено значење е Словенија да продолжи силно да ја поддржува нашата земја помеѓу европските партнери во оваа фаза од нашето пристапувањето во НАТО и ЕУ, со оглед на значајното влијание и улога на Словенија во ЕУ. Очекуваме и позитивни резултати од заедничкиот Бизнис Форум во организација на стопанските комори на нашите две земји.