(ВИДЕО) ЗАЕВ ОТКРИ ШОКАНТЕН СКАНДАЛ: Лажниот патриотизам на Мицкоски – носел беџ во Брисел со НМК а кратенката на земјава е МКД!

0
1014

Лажниот патриотизам на Мицкоски

Заев: „…регистерската табличка од кола ја ставивте тука НМК, и вашата сестринска партија, која што е EPP, ве регистрираше под „Претседател на ВМРО-ДПМНЕ од Република Северна Македонија“.
Мицкоски: Па, досега знаете како бевме? Досега бевме FYROM…
Заев: Нашите кратенки се МКД и МК. Не се НМК.НМК се регистарските таблички на колите. И ви ја обесија овде сега регистарската табличка. Требало да го промените тоа…