(Видео) Заев: Крајно време е да се договорат решенијата за регулација на медиумите

0
408

Да ги повикаме политичките партии, еве испраќам апел и до здруженијата на новинари, ЗНМ, МАН, Независниот синдикат на новинарите и сите здруженија коишто ги здружуваат медиумите и медиумските работници, да изнајдеме решение. Затоа што ова не е само обврска од договорот од Пржино, ова е дел од проценките коишто меѓународната заедница ги соопшти за организирање на фер и демократски избори. Без регулација на медиумите не може да има фер и демократски избори.