(ВИДЕО) Заев и Црвенковски заедно влегоа на конгресот на СДСМ

0
2156

20 Конгрес на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија го отвори престедателот на СДСМ, Зоран Заев кој истакна дека најбитна е точката од дневниот ред која е посветена на приоритетите на новата влада која според него ќе биде предводена од СДСМ и Здружената опозиција.timthumb-4-670x377

На Конгресот се појави и поранешниот претседател на партијата Бранко Црвенковски.

На конгресот од вкупно 728 делегати присуствуваат 539 делегати, или 74 проценти што значи дека може полноважно да работи и да одлучува.

На конгресот присуствуваат и Ричард Ховит, пратеник во ЕУ паралемнтот, Кен Хорстет пратеник од Кралството Шведска и Џакомо Филибек заменик на претседател на партијата на европските социјалисти.

Видео и извор : A1on