(Видео) Заев за ТВ N1: Не е само прислушувањето

0
1142

zaev cnn

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев денеска даде интервју за белградското студио на ТВ Н1, ексклузивен информативен партнер на светската телевизиска мрежа CNN.

Скандалот со прислушувањето од страна на власта, упадот и инструментализацијата на судството, доказите што ги има СДСМ, целта на проектот Вистината за Македонија, рефлексиите врз актуелната политичка ситуација во Македонија, се дел од прашањата на коишто одговори претседателот на СДСМ Зоран Заев.

Еве мал дел од интервјуто, одговор на претседателот на СДСМ Заев на прашањето на ТВ Н1, околу содржината на материјалите.

„Не е само прислушувањето. Прислушувањето е само по себе е катастрофа.Ако гледаме, повеќе од 20 илјади граѓани се прислушувани, тоа само по себе е катастрофаели Заев“.

Што се случувало на изборите, судството, медиумите.

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=ME3JVescn-c[/youtube]