(ВИДЕО) ЗАЕВ ГО ИЗРАДУВА НАРОДОТ СО ШТО НАЈАВИ ИНВЕСТИЦИСКИ ЦИКЛУС ОД 5 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

0
489

Зголемен БДП за над 40 отсто, позитивен раст на платите, намалена невработеност, вратена доверба кај инвеститорите, зголемени вложувања, се само некои од показателите содржани во најновата ревизија на Светската трговска организација (СТО) што покажува дека нашата економија е на добар пат, а владините политики даваат резултат, се пофали денеска премиерот Зоран Заев на прес-конференција во Владата.

Заев на прес-конференцијата во Владата, најави и нов инвестициски циклус во висина од пет милијарди евра.