(ВИДЕО) ЗАЕВ ГИ ИЗНЕНАДИ НОВИНАРИТЕ – ОВА ДОСЕГА НИКОЈ ЛИДЕР ГО НЕМА ВЕТЕНО ПРЕД ИЗБОРИ: ЌЕ СКРАТИМЕ 20% ОД АДМИНИСТРАЦИЈАТА!!!

0
1295

На крајот, ќе ја намалиме јавната администрација за 20 отсто, за да симнеме дел од финансискиот товар и за да направиме поефикасен јавен сектор во служба на граѓаните.

Во администрација ќе работат тие што се спремни да им служат на граѓаните, за другите има место во приватниот сектор каде се бара работник повеќе, ова го кажа на денешната прес конференција лидерот на СДСМ, Зоран Заев.