(ВИДЕО) ЕВЕ ГО ФАШИЗМОТ ОД ГРУЈО НА ДЕЛО, ПОЛИЦИЈАТА НАСИЛНО ТЕПА СТУДЕНТИ ОД ПРЕД СПУКМ

0
1249

Единицата за брзо распоредување примени сила на студентки кои ги влечеше по земја за да ги изнесе од седиштетото на СПУКМ, пренесе А1он.

Полицијата ги обезбедуваше тие што со сила ги зедоа гласачките кутии и се заклучија со нив во седиштето на СПУКМ. Полицијата беше повикана од Студентскиот пленум, но дојде да ги заштити нелегалните избори на УКИМ и тие што учествуваа во тој процес, односно партиски активисти на ВМРО-ДПМНЕ кои и воопшто не се студенти, а примени сила кон Студентскиот пленум.

-Пред наши очи применија сила врз студентите! Ги влечеа по земја да ги изнесат од просторијата, а нас не буткаа со штитовите! Применија сила врз млади луѓе што ја бараа правдата! Полициската бруталност продолжува со уште поголем замав! Ова вечерва беше доказ дека режимот решил да удира уште посилно и посурово!! Тоа треба да ни биде насочувач за тоа што треба да правиме понатаму! НЕМА ПРАВДА НЕМА МИР, напиша на Фесбук Уранија Пировска, извршен директор на Хелсиншкиот комитет.

Видео и извор : А1он