(ВИДЕО) ДУШКО ВЕСКОВСКИ ПРЕД МЕДИУМИТЕ ЈА ПРЕТСТАВИ СВОЈАТА ВИЗИЈА ЗА ЕВРОПСКИ И МОДЕРЕН КАРПОШ СО КОЈА ВИЗИЈА ЖИТЕЛИТЕ НА ОВАА ОПШТИНА ЌЕ СЕ ГОРДЕАТ

0
154

По повод отпочнувањето на кампањата за престојните локални избори 2021г.                                    кандидатот за градоначалник на Општина Карпош од редовите на СДСМ и коалицијата Душко Весковски, организираше брифинг со новинарите.

На оваа средба обете страни имаа можност да се запознаат лично, но и со програмата на кандидатот за градоначалник.

На средбата беа истакнати најважните поенти од програмата на кандидатот.

Како главни ги издвојуваме

 1. Нов голем зелен парк – Карпош 4
 2. Зголемување на енергетската ефикасност и намалување на загаденоста
 3. Високо ниво на комунална хигиена
 4. Одржување и зголемување на зелените површини
 5. Заштита на природните водени ресурси
 6. Изградба на две нови градинки и реконструкција на постојните капацитети
 7. Детска заштита, образование и култура
 8. Зголемена соработка со бизнис секторот
 9. Економски развој на Карпош
 10. Планска хуманана урбанизација кон Злокуќани и Бардовци
 11. Инфраструктурни проекти
 12. Вертикална и хоризонтална сигнализација
 13. Нови велосипедски патеки
 14. Обнова на урбаната опрема
 15. Карпош ФИТ – програма
 16. Здрави млади, здрава иднина
 17. „Паметна општина“
 18. Дигитализација и зголемена оперативна ефикасност
 19. СЕКОЈ Е ВАЖЕН
 20. Подобрување на односите меѓу заедниците
 21. Изградба на катна гаража околу ТЦ Лептокарија

23.Решение за проблемот со паркирањето

 1. Младински центар во Општина Карпош
 2. Поддршка на младите и културен развој
 3. Отворање на Канцеларија за млади
 4. Поддршка на младите и културен развој
 5. Субвенционирање на еколошки превоз за млади
 6. Заштита на животната средина и здрав живот
 7. Заштита на социјално загрозени лица
 8. Совет за социјална заштита и висок степен на инклузија
 9. Формирање Совет на жени
 10. Поголема имплементација на концептот за родова еднаквост
 11. Форум за редовна комуникација со пензионерите
 12. Поддршка на културните и просветните работници.

Кандидатот за градоначалник на Општина Карпош од редовите на СДСМ и коалицијата, воден од мотото на кампањата ,,Најдоброто за Карпош,, ќе води позитивна кампања, со почит и разбирање за потребите на граѓаните. Ќе води позитивна кампања и на сите настапи со своите противкандидати водејќи транспарентна дискусија и претставување на својата програма.

Во духот на фер и демократски избори, на сите противкандидати им посакуваме среќа.