(ВИДЕО) ДРЖАВАТА ДА МУ ПОМОГНЕ НА ОВОЈ ЧОВЕК: ГАЗДА НА КАФАНА ОД ГЕВГЕЛИЈА ПЛАЧЕ ЗАТОА ШТО МУ ЈА ЗАТВОРИЛЕ КАФАНАТА А ЗЕЛ КРЕДИТ ЗА ДА ЈА ОТВОРИ

0
1495

Батето на видеото е гевгеличанец, кој зел кредит за да отвори ресторан.
Му доаѓа финансиска полиција и му пернува 7000(!) евра казна, со забрана за работа поради 4 гости кои му покажале лажен ковид сертификат.

Људина од човек, но буквално скршен.

Плаче на глас, од мака, пред сите свои!

Читам по социјалните мрежи, од луѓе што го знаат и доволно познаваат, дека бил еснаф човек. Почитуван сограѓанин кој вработил и обучувал млади луѓе, на кои и во време на корона им делел пристојна плата.

Јас, лично не го познавам! Но, батето е за поддршка во обесправеноста пред системот!